15% korting op alle keukenbladen n de maand juni
U kan kiezen uit 5 verschillende materialen voor uw keukenblad. Elk type heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en zijn voor- en nadelen. Onderaan deze pagina kan u een beknopte uitleg vinden over de verschillen tussen de verschillende materialen.
Als specialist in Dekton keukenbladen merken we dat Dekton toch een klasse apart is. Daarom dat we Dekton niet onder keramiek plaatsen. Dekton leunt heel dicht aan bij keramiek maar is eigenlijk een verbeterde versie van keramiek. Dekton is krasbestendig, ook de glanzende varianten. Ook zijn de poriën van Dekton 100% gesloten en kan er dus niets intrekken om vlekken te vormen. Dekton is net zoals keramiek bestand tegen hitte, dus uw kookpotten mogen rechtstreeks op het blad. Dekton is over het algemeen wel een beetje prijziger en heeft net zoals keramiek het nadeel dat het minder stootvast is dan een composiet, graniet of marmer.
Als u op zoek bent naar een mooi marmerpatroon in uw keukenblad zonder de nadelen van een echte marmer dan is keramiek een zeer goede oplossing. De verschillende fabrikanten kunnen tegenwoordig de aders van marmer al heel erg goed namaken. Het hoeft niet altijd een marmerpatroon te zijn, er zijn ook heel veel mooie keramieken bladen zonder aders. Keramiek is redelijk goed krasbestendig (m.u.v. de glanzende variant) en is redelijk goed vlekbestendig. Keramiek is hittebestendig, dus uw kookpotten mogen rechtstreeks op het blad. Net zoals bij Dekton is keramiek een beetje prijziger en is het minder stootvast
Ook een keukenblad van composiet is zeer verstandige keuze. De (licht) glanzende variant is goed bestand tegen vlekken, de matte variant is echter wel een stuk gevoeliger voor vlekken. Composiet is zachter dan keramiek en is daarom een heel stuk stootvaster dan een keramiek of Dekton keukenblad. Het gevolg is dat composiet iets krasgevoeliger is dan keramiek. Composiet is niet hittebestendig, dus gebruik altijd een onderzetter voor uw hete kookpotten. Sommige eigenschappen zijn misschien iets minder goed dan keramiek, maar dat wilt niet zeggen dat ze slecht zijn.
Graniet is en blijft een klassieker in de keuken en heeft daarom niet veel uitleg nodig. Dat komt door de eigenschappen die graniet heeft die het ideaal maakt om als keukenblad te dienen. In graniet zijn er heel wat verschillen qua look. Aan de ene kant heb je een graniet met heel kleine korrels waardoor het blad een bijna effen (meestal zwarte) kleur krijgt. Aan de andere kant heb je granieten met grotere korrels in verschillende kleuren. En daar heb je alles tussenin. Graniet is zeker geen slechte keuze dus neem zeker hier ook een kijkje. Het zou je nog kunnen verrassen.
Marmer een prachtig materiaal. Marmer is een 100% natuurlijk product en kan enorm mooie aders en lijnenspel hebben. Heel veel keramieken en composieten bladen zijn geïnspireerd of nagemaakt van een echte marmer. Echter heeft marmer toch heel wat nadelen waardoor het minder geschikt is als keukenblad. 1 druppel van bijvoorbeeld citroen, tomaat of cola kan al een vlek maken die er niet meer uit te krijgen is. Als u daar niet mee kan leven dan is marmer geen geschikte keuze voor u. Dan kan u beter voor composiet of keramiek kiezen.